Розпочати день із пухких яскраво-зелених панкейків зі шпинатом означає отримати заряд енергії та настрою на цілий день.
Довго смажити шпинатні панкейки не потрібно — щойно на поверхні з’являться бульбашки, перевертайте й підсмажуйте з іншого боку. Легка золотиста скоринка означає, що панкейки готові.
Подавайте зі сметаною, вершковим соусом чи густим йогуртом. Доповнити страву можна свіжими овочами, м’ясом або шматочком слабосоленої сьомги.
- ІНГРЕДІЄНТИ:
- Шпинат – 150 г
- Борошно пшеничне – 250 г
- Яйця – 2 шт.
- Молоко – 150 мл
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Сметана – 200 г
- Сода – дрібка
- Розпушувач – 1 ч. л.
ПРИГОТУВАННЯ:
- У великій посудині перемішуємо сметану, яйця, олію, сіль та цукор.
- Шпинат розморожуємо, збиваємо у блендері до однорідності, разом із молоком додаємо до яєчно-сметанної маси.
- Просіюємо борошно, змішуємо з розпушувачем та дрібкою соди. Додаємо до шпинатної суміші.
- На розігріту сковороду невеликими острівцями викладаємо тісто. Підсмажуємо з двох боків до готовності.
Поливаємо сметанкою та смакуємо теплими!
А яка ваша реакція?
+1
+1
+1
+1
1
+1
+1
+1