Онлайн TV FM радіо FM пауза

Штайнмаєр вважає, що переговори з Путіним на саміті G-20 були корисними

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що переговори з російським президентом Володимиром Путіним про Україні на саміті G-20 в Австралії, можливо, були не даремні.

Про це дипломат заявив у кулуарах зустрічі голів МЗС країн-членів Євросоюзу в Брюсселі в понеділок, 17 листопада, – повідомляє DW.

За словами Штайнмаєра, ЄС повинен працювати над стабілізацією політичної та економічної ситуації в Україні. Він наголосив, що зараз треба виробити єдину європейську концепцію економічного зростання та внутрішніх реформ України, до якої, можливо, приєднаються інші країни. Штайнмайер визнав, що це непросте завдання в умовах напруженості на сході країни.

Голова німецького МЗС зазначив, що ситуація на сході України загострилася за останні півтора тижні. На його думку, тепер важливо не дати ситуації вийти з-під контролю і не допустити ескалації конфлікту. Завдання нинішніх переговорів у Брюсселі полягає в тому, щоб знайти передумови для спільного з Україною і Росією розв’язання кризи. У зв’язку з цим, за словами Штайнмаєра, в центрі уваги сьогоднішніх переговорів буде обговорення не нових санкцій проти РФ, а ситуації загалом.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua