Онлайн TV FM радіо FM пауза

Шпигував у Харкові для держави-агресора – викрито громадянина рф

Новини

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину рф повідомлено про підозру за фактами шпигунства та поширення інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ (ч. 1 ст. 114, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора 

За даними слідства, громадянин рф, який уже багато років мешкає в Харкові, був завербований російськими спецслужбами. Щоб зібрати секретні відомості підозрюваний налагодив контакт з особою, яка, на його думку, мала доступ до держтаємниці. Ці дані були необхідні ворогу для завдання ударів по місцях зберігання документації з метою її знищення та, як наслідок, протидії відновленню критично важливої інфраструктури, яка вже постраждала від обстрілів з боку держави-агресорки.

Також підозрюваний збирав інформацію про місця дислокації особового складу та військової техніки українських захисників на території Харкова. Пересуваючись по місту, чоловік фіксував, в тому числі за допомогою відеореєстратора, місця розташування ЗСУ. Зібрані розвідувальні відомості він передавав через месенджер своєму куратору. Отримані від дані ворог використовував для планування атак.

Підозрюваного викрито і затримано. У ході обшуку за місцем його мешкання вилучено докази протиправної діяльності – мобільні телефони, флешносії, комп’ютерну техніку, відеореєстратор.

За клопотанням сторони обвинувачення чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід – СБУ.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua