Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як у Росохачі уже рік працює добровільна пожежна команда. Відео

добровільна пожежна команда Новини

Добровільну пожежну команду в Росохачі створили в 2022 році. Це стало можливим завдяки підтримці партнерів Представництва Solidarity Fund PL in Ukraine. На ці потреби було виділено понад 500 тисяч гривень.

Голова Городенківської громади зазначив, що однієї такої добровільної пожежної команди у цьому регіоні замало. Однак певен, що незабаром в громаді відкриють ще кілька нових таких формувань.

Керівник команди Михайло Федор зазначив, що вони забезпечені всім необхідним. А за рік існування мали понад 40 виїздів на пожежі та інші надзвичайні ситуації.

«Потреба була дуже велика. адже у нас село віддалене від району і колись є якась небезпека – довго добиратися. А у нас є можливість за 15 хв добратись до найближчих сіл».

А ще у складі команди, яка нараховує 15 чоловік, є і одна жінка – рятувальниця Світлана Шиш:

«З початку створення ДПК я прийняла рішення, що також хочу бути рятувальником, хочу допомагати людям. Вважаю, що це дуже важливо і необхідно, тому я обрала цю професію».

Жінка пожежниця

Тож місцева добровільна пожежна команда і надалі отримуватиме підтримку від польських колег. А в Городенківській громаді розробляють нові проєкти, аби отримати міжнародні гранти від європейських партнерів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua