Онлайн TV FM радіо FM пауза

Секрет привабливості віскі Tomatin

Новини

Як і у будь-якого бренду шотландського скотчу, у Whisky Tomatin ціла низка характерних особливостей, які він отримує завдяки секретам технології виробництва дистиляту та використанню добірних інгредієнтів у рецептурі напою.

У чому особливість віскі Томатін

Основний акцент власники гуральні Tomatin Distillery роблять на якості води. М’яку, кришталеву чисту воду з гірської річки Alt-na-Frith використовують для виробництва дистиляту. Свій початок джерело бере в горах MonadhLiath.

Наступна особливість виготовлення віскі Томатін – відбір бочок, у яких відбувається дозрівання спиртів. Основний час витримки спирти зберігають у звичайних бочках із європейського чи американського дуба. Але останні 6-12 місяців більшість сортів Whisky Tomatin витримують у бочках, раніше в яких проходили витримку інші видів алкогольних напоїв:

  • 12 та 18 літні, а також більш витримані односолодові віскі на кінцевому етапі зберігають у бочках з-під іспанського хересу Oloroso Sherry.
  • Whisky Tomatin 14 Year Old дозріває у бочках з-під Порто.
  • Для традиційного 15-річного скотчу Tomatin та класичної версії Legacy використовують нові бочки з американського дуба Virgin Oak.
  • Урожай Whisky Tomatin 1988 на фініші пройшов витримку поетапно в бочках з-під Порто та Бурбона.
  • Для витримки односолодового віскі Cù Bòcan лімітованої серії знадобилося три види бочок — з білого американського дуба, з-під Бурбона та хереса Oloroso.

Основні види віскі Томатін

Весь асортимент міцних напоїв, що випускається винокурнею Tomatin Distillery, можна розділити на 4 основні групи:

  • Архівна. До цієї групи входять ексклюзивні, колекційної цінності напої віком від 20 років. Наприклад, скотч Томатін 1976 року міцністю 47,2% витриманий у бочках з-під американського бурбона і розлитий по 107 пляшках. Або елітний Whisky Tomatin 30 Year Old, який дозрівав у бочках з-під іспанського хересу та був розлитий по пляшках у 2007 році.
  • Купажовані (Blended) різновиди віскі – продукція гуральні Tomatin Distillery, розрахована на масового покупця. Бренд представляє асортименти алкоголю з різними смаковими композиціями з дистилятів різного віку. У маркеті MAUDAU можна купити популярний віскі виробника.
  • До групи односолодового скотчу входять напої різного віку, витримані в дубових бочках як нових, так і з-під різних напоїв. Найбільш відомий – Scotch Whisky Legacy.
  • Лімітована. Як правило, віскі цієї групи випускають малою партією. Розлив по пляшках виконують із дистиляту, витриманого в одній або кількох бочках одного року наповнення. Така продукція відразу стає метою колекціонерів.

З кожним новим роком з’являються нові види Whisky Tomatin із оновленими роками витримки. Також бренд випускає лімітовані партії скотчу, присвячені певній даті або розлиті з однієї бочки.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua