Онлайн TV FM радіо FM пауза

СБУ затримала активістів, які планували низку провокацій у Києві. Відео

Новини

Готували заворушення у Києві. Служба Безпеки України затримала так званих громадських активістів. Вони планували низку провокацій у Києві 30 червня. Зокрема, захопити й заблокувати роботу Верхової Ради. За даними слідства, групу очолював співзасновник громадської організації, яка ще з 2015 року відома своїми антиукраїнськими акціями. 

Під виглядом проведення так званого «віче» зловмисники планували оголосити про «усунення від влади» чинного військово-політичного керівництва України. Потім вони сподівалися захопити будівлю Верховної Ради України та заблокувати її роботу. А щоб зібрати людей, організатори мали влаштувати в центрі столиці нібито мирне зібрання. Але більшість учасників заходу хотіли використати «втемну» – не розкриваючи їм справжні наміри щодо провокацій.

Інформацію про «заворушення» в Києві зловмисники планували поширювати через вітчизняні та іноземні інформресурси. Таким чином сподівалися розхитати суспільно-політичну ситуацію всередині нашої держави, що зіграло б на користь росії.

«Щоб реалізувати злочинний задум головний організатор залучив декілька спільників – представників громадських організацій із Києва, Дніпра та інших регіонів. Вони комунікували між собою в різних месенджерах»,- розповідає Артем Дехтяренко, речник Служби Безпеки України.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено зброю та боєприпаси, мобільні телефони, комп’ютерну техніку та чорнові записи із доказами злочинних дій.

«Слідчі Служби безпеки України повідомили затриманим про підозру за статтею 109 Кримінального кодексу України».

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua