Онлайн TV FM радіо FM пауза

СБУ в Івано-Франківській області затримала учасника партії Віктора Медведчука “Український вибір”

Новини

Це колишній радянський офіцер з бойовим досвідом, вступив до партії у 2015 році. Активно просував у публічному просторі антидержавні проросійські наративи про «внєшнєє управлєніє» та «одін народ».

Знову активізувався напередодні російського повномасштабного вторгнення. На випадок приходу рашистів у нього була готова концепція «народного самодєржавства». Вона передбачала захоплення влади та зміну зовнішньополітичного вектору. План включав розпуск органів влади, зміну конституційного ладу на так зване «народне віче», повалення фінансово-банківської системи, економічної системи, міжнародних відносин, земельних відносин, а також проведення «вічового суду» над представниками влади та опозиції.

Також він підтримував постійний контакт з представниками російських спецслужб. Наразі вирішується питання щодо оголошення фігуранту підозри за статтею 109 Кримінального кодексу України. Тобто, дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua