Онлайн TV FM радіо FM пауза

Руслан Марцінків прозвітував про результати роботи за 2023 рік. Відео

марцінків Новини

У середу, 25 жовтня у приміщенні обласної філармонії він розповів про результати річної праці. Почав із пріоритетних питань. А вони цього року були у напрямку допомоги військовим. Тому на початку звіту Руслан Марцінків звернувся до присутніх і запевнив, що головне завдання Івано-Франківська – бути надійним українським тилом.

А далі про субвенції, які місто надає військовим частинам. Так, військові частини нашої громади від початку 2023-го року отримали понад 100 мільйонів гривень.

«Кожна військова частина, яка сьогодні зверталася, яка сплачує податки до міста, вона отримує ці кошти через різні субвенції, які надаються міською владою. Другий напрямок, який є дуже важливий, – це закупівля та передача тих речей, які ми за міський бюджет можемо купляти. Це квадрокоптери, відповідне необхідне спорядження, та зрештою навіть військова форма. Відкрию вам таємницю, на жаль, ми сьогодні змушені були військову форму відшивати на підприємствах Івано-Франківська і передавати нашим військовим.»

Третім напрямком допомоги військовим Руслан Марцінків називає фінансову підтримку кожному, хто захищав, зараз захищає Україну та їх родинам.

Неабиякою підтримкою діючих військових називає виплати на спорядження у розмірі 20 тисяч гривень кожному воїну. І сьогодні, за словами очільника громади, цю допомогу отримали вже понад 2600 оборонців з нашої громади. Ці та ряд інших програм підтримки для вояків важливі, стверджують самі захисники.

«Хотілось би висловити надзвичайну щиру подяку Вам та міському голові Марцінківу Руслану за допомогу надзвичайно велику та надзвичайно корисну та дієву. Завдяки вашій допомозі ми маємо один з найкращих угрупувань та ситуаційний центр. Ми ефективно знищуємо ворога. Завдяки цьому в нас найменші втрати серед особового складу в смузі оборони», – розповів командир 78 окремого батальйону 102 бригади ТРО.

Ще одним важливим напрямком роботи Руслан Марцінків доступність у пересуванні. Цього року в Івано-Франківську, за словам голови, облаштовують понад сотню понижень на дорогах та тротуарах на вже існуючих об’єктах. У цьому  допоміг радник голови, екскомандир роти Національної гвардії України Юрій Гапончук. Захисник під час боїв втратив ногу, а тому питання доступності в Івано-Франківську для військовослужбовця важливе.

Також на звіті говорили про такі важливі теми, як медицина та освіта.

Відтак, у медичних закладах громади вдалося провести ряд ремонтних робіт, закупити чимало необхідного обладнання та навіть відкрити нові, як-от реабілітаційні відділення в дитячій лікарні та центральній міській.

В закладах освіти подбали про облаштування укриттів та забезпечення очної освіти для дітей, організації безкоштовного харчування для дітей пільгових категорій, запровадження стипендій для талановитих учнів та студентів.

Очільник міста подякував громаді за підтримку, а також нагородив волонтерів та людей, які щодня працюють і зміцнюють український тил в Івано-Франківську.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua