Онлайн TV FM радіо FM пауза

Руслан Марцінків перевіряв як комунальники утримують благоустрій у центрі міста

інспекція містом Новини

Традиційна вівторкова інспекція пройшлася середмістям. На вулиці Грушевського, де тривають ремонтні роботи, міський голова та його заступники вирішили перевірити роботу паркомату неподалік платного майданчику.

За словами начальника управління транспорту і зв’язку Андрія Гіглюка, у місті функціонують 52 майданчики для паркування.

«З міським головою ми тестували, як працюють паркомати, чи вони впринципі включені, чи можна здійснити оплату, як готівкою, так і безготівково. Мали змогу перевірити по вулиці Грушевського майданчик для платного паркування – він включений. Можливість розрахуватися готівкою чи карткою також є. Станом на сьогодні, ми маємо 9 польових інспекторів, які вже здійснюють на частині майданчиків для паркування контроль».

Далі за маршрутом Стометрівка, частина вулиці Мельника та двір Незалежності 36, 38. Вулиці і двори, які були попередньо відремонтовані, тепер необхідно якісно утримувати, каже директор Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайло Смушак.

«Ми звертали увагу на те, як наші комунальні підприємства утримують той чи інший об’єкт. Зокрема ми пройшлись по центральній частині міста. І, до прикладу, вулиця Тринітарська, яка була зроблена приблизно років 5 тому, ми десь побачили, що вже є невеличкі недоліки, які необхідно усувати: десь урну хтось похилив, пробував, мабуть, чи вона міцно забетонована була. Її необхідно вирівняти. Десь хтось виколупав якийсь камінець, десь побачили, що огороджене дерево необхідно поправити.»

Результатом перевірки стали дрібні, але необхідні доручення для комунальників. Зауважень не багато і цю роботу роблять щодня, зазначає директор КП «Міська дорожня компанія» Віталій Бурко. Однак з дня на день ті, хто слідкують за благоустроєм у місті стикаються із результатами дій вандалів.

перевірка міста

«Ми з цим стикаємося кожен день, не тільки сьогодні. Кожен день у нас багато приписів і від поліції, і від Муніципальної інспекції. Там десь погнули, там зламали, там машиною знесли. Ця робота не є складна і не вимагає багато часу чи ресурсів, але її, на жаль, дуже багато.»

Тому комунальники просять мешканців бережно ставитися до об’єктів, які прикрашають і роблять Івано-Франківськ зручним та комфортним для проживання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua