Онлайн TV FM радіо FM пауза

Рідкісний рукопис Ньютона виставлять на торги. Відео

Новини

Рідкісний рукопис Ісаака Ньютона виставлять на аукціон у Лондоні. Текст створений у період із травня по липень 1694 року. Його оцінна вартість — від 700 тисяч до одного мільйона євро.

Рукопис являє собою півтори сторінки тексту латинською мовою. 39 рядків написав сам Ньютон. Ще 14 рядків і дві діаграми додав шотландський математик і астроном Девід Грегорі, з яким англійський учений у той час тісно співпрацював.

У рукописі містяться поправки до першого видання наукової праці «Математичні начала натуральної філософії», опублікованої у 1687 році. У ній сформульовано закон всесвітнього тяжіння і три закони руху, які стали основою класичної механіки.

Потреба перевидати працю виникла через критику з боку інших математиків. Багато хто не розумів третього закону механіки й скептично ставився до концепції тяжіння. Сам Ньютон уважав, що ліпше не висловлюватися публічно про цю теорію. Водночас в особистому листуванні він допускав можливість надприродності тяжіння.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua