Онлайн TV FM радіо FM пауза

Розвідка США: Росія має усе, що треба для вторгнення в Україну

Голова Комітету розвідки Палати представників США Майк Роджерс вважає, що російські війська мають усе необхідне, аби зайти на територію України.

“Ми бачимо десятки тисяч солдатів. І йдеться не лише про їхню кількість, йдеться про їхнє призначення та конфігурацію, які саме військові одиниці розташовані на кордоні і на що саме вони здатні. Вони мають все необхідне на сьогоднішній день на східному кордоні, щоб зайти на територію України, якщо ухвалять таке рішення. У них є загони спецпризначення, важка артилерія, піхотинці – все, щоб вторгнутися в Україну”, – сказав він в ефірі американського телеканалу FOX.

На його думку, Росія продовжуватиме тиснути, а також “проводити пропагандистську кампанію у Східній Україні, щоб підготувати ґрунт для захоплення східного регіону”.

У свою чергу

речниця Державного департаменту США Джен Псакі наголосила, що якщо повідомлення про те, що Росія відводить частину військ від кордону, відповідають дійсності, то це перший крок на шляху до деескалації.

 Якщо все це правда, то ми закликаємо Росію прискорити цей процес”, –зазначила вона.

 Напередодні російський президент Володимир Путін телефоном розповів канцлеру Німеччини Ангелі Меркель про часткове відведення російських військ зі східного кордону України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua