Онлайн TV FM радіо FM пауза

Росія погрожує заблокувати місію ОБСЄ, якщо визнає її

Росія не допустить продовження роботи місії спостерігачів ОБСЄ в Україні понад первісного шестимісячного терміну, якщо визнає її роботу упередженою.

Про це заявив постпред РФ при ОБСЄ Андрій Келін в ході відеомосту Москва-Відень, повідомляє “Інтерфакс-Україна.

“Подивимося, насамперед, як місія працюватиме. Зараз мандат місії виданий на шість місяців, і через шість місяців ми подивимося, чи корисну роль вона відіграє, або ж не ту, яку ми очікували”, – сказав Келін.

“Якщо через шість місяців ми побачимо, що місія упереджена, що вона не відповідає тому, що ми від неї чекаємо, – а це, перш за все, захист російськомовного населення і боротьба з екстремізмом і неонацизмом в Україні, сприяння у ліквідації бандформувань, – ось тоді ми подивимося, чи продовжувати цю місію, чи ні”, – заявив дипломат.

Крім того, він зазначив, що Росія готова направити своїх представників для участі в місії спостерігачів ОБСЄ в Україні.

“Ми зі свого боку також представили цілий ряд кандидатів. Це й колишні поліцейські, і співробітники різних установ, так чи інакше пов’язаних із зовнішньою політикою”, – сказав Келін.

“Ми розраховуємо, що наші спостерігачі візьмуть у цій справі активну участь, причому ми їх бачимо і на керівних посадах”, – додав дипломат.

Він пояснив, що кількість спостерігачів в Україні від тієї чи іншої країни – члена ОБСЄ залежить від її частки в формуванні бюджету ОБСЄ.

За словами Келіна, внесок Росії становить 6-7%. Таким чином, зазначив дипломат, Росія може розраховувати на відправку 6-7 своїх представників у складі первісної групи спостерігачів у розмірі ста чоловік.

Надалі, продовжив він, можливе збільшення російського представництва. Зокрема, Келін заявив, що існує практика обміну квотами між країнами – членами ОБСЄ.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua