Онлайн TV FM радіо FM пауза

“Вулицями міста”: в Івано-Франківську відкрилась виставка молодого художника Романа Овчара

Новини

Це перша персональна виставка художника. На роботах зображені вулиці Івано-Франківська у різні пори року. На кожній картині є своя атмосфера і настрій, емоції, події, які пережив художник, малюючи ту чи іншу роботу.

Акварель, на думку митця, з її прозорістю, свіжістю, експресією, найкраще передає настрій і внутрішню красу міста. Коли людина дивиться на картину, написану в цій техніці, відчуває її подих.

 «У Франику справді є щось магічне, захопливе, що керує та надихає творити. А які кольори розливаються по стінах будівель, коли сходить чи заходить сонце. Як красиво блікує мокрий від весняного дощу асфальт…Чи будинки, які освічуються нічними ліхтарями…»

Міський пейзаж, на думку художника, з-поміж інших його видів, безумовно є найближчим для людини 21-го століття. До того ж, насиченість міста незліченними запахами, звуками та інтонаціями впливає на психологічний стан людини – робить її більш чуттєвою, тонкою та спостережливою.

«Не слід сприймати місто тільки як красиву обгортку. Місто – як людина. У нього є свій характер, вподобання і настрій. Як і кожен з нас, буває різним. Інколи нам сумно і ми шукаємо затишку та спокою. А іноді ми веселі та галасливі, з усмішкою вітаємо незнайомців, щиро тішимось новими враженнями.»

Картини художник пише зазвичай у техніці акварельного живопису. Часто у роботах поєднує різні художні прийоми. Освіту молодшого спецаліста здобув у Калуському коледжі культури і мистецтв за спеціальністю: «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» Під час навчання у м. Калуш із 2019 року бере активну участь у колективних виставках.

У 2021 році став фіналістом 3 етапу 3 сезону міжнародного конкурсу акварелі «Step by step.» Влітку цього ж року відвідав міжнародний виставковий тур «Our wondeful world». На даний момент навчається в Університеті Короля Данила у м. Івано-Франківськ за спеціальністю «Дизайн». Крім образотворчого мистецтва займається створенням логотипів, дизайном реклами, постерів, ілюстрацій.

А яка ваша реакція?
+1
15
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
rai.ua