Онлайн TV FM радіо FM пауза

Різновиди суші: як обрати кращі варіанти для замовлення з доставкою?

Новини

Суші – це одна з найпопулярніших азіатських страв, які обожнює багато людей. В інтернеті можна знайти десятки рецептів, за якими можна приготувати їх вдома. Проте, це займає багато часу, а страва не завжди вдається з першого разу. Саме тому, росте попит на доставку суші. Закладів, які надають такі послуги, зараз існує дуже багато.

Зокрема, в Івано-Франківську це Смакі-Макі, де можна замовити страву додому на вигідних умовах. Такі заклади можна знайти в кожному місці. Залишається тільки обрати кращі варіанти та замовити з доставкою. Проте, іноді в процесі вибору виникають труднощі. Щоб уникнути їх, достатньо розібратися з основними видами азійських страв.

В чому полягає різниця між ролами та суші?

Відповідь на це питання часто шукають ті, хто вирішує замовити суші з доставкою. Все дуже просто. Роли – це ті страви, які всі звикли замовляти. Вони мають форму круглих рулетиків, які розрізаються на декілька невеликих шматочків. Для приготування страви зазвичай використовують основу у вигляді рису та водоростей норі. Начинка ролів може складатися з наступних компонентів:

  • різні види риби (слабосолений/копчений, свіжий лосось, оброблений/свіжий тунець або оброблена масляна);
  • морепродукти (мідії, кальмари, сурімі, крабове м’ясо, креветки, гребінці);
  • куряче м’ясо;
  • авокадо;
  • овочі (гриби шіїтаке, цукіні, огірок);
  • манго;
  • омлет.

В більшість ролів також входить вершковий крем-сир. Крім цього творчі кухарі також можуть додавати до страви інші компоненти. Наприклад, омлет чи моркву. Для посипання ролів використовується кунжут, стружка тунця, мигдальні пластівці, ікра тобіко та навіть зелень.

Важливо, що деякі різновиди можуть проходити теплову обробку. Йдеться про смачні соковиті теплі роли, які часто обсмажують в темпурі. Цей різновид підходить для любителів чогось незвичайного. Крім цього, в меню закладів можна побачити спрінг роли. Це особливий різновид страви, в якому не використовуються водорості норі.

Він підходить для тих, хто не любить цей компонент або дотримується певного раціону. На відміну від ролів, суші виглядають набагато простіше. Процес їхнього приготування також є набагато легшим. Ця страва являє собою кульку рису, на яку викладають рибу або морепродукти. Важливо, що ця страва не проходить обробку.

Які види ролів можна замовити з доставкою?

Цей різновид страв користується найбільшою популярністю та представлений у великому різноманітті. В меню зазвичай можна побачити наступні види:

  • Футомакі. Це різновиди великого розміру (зазвичай 4×5 см). Готуються з різними видами начинок. Це можуть бути морепродукти, авокадо, огірок, томат, соуси, гриби, зелень та омлет. Цікавим варіантом може стати поєднання декількох видів начинок в одному ролі.
  • Хосомакі. Невеликі та прості роли, які складаються з невеликої кількості інгредієнтів. Серед них риба, курка, рис, а також водорості. Останній компонент завжди розміщується зверху.
  • Урамакі. В цю категорію входять найпопулярніші роли, які можна знайти в меню. Серед них «Каліфорнія», «Філадельфія», «Дракон» і т. д. Для них характерні невеликі розміри, різноманітність начинок та розміщення водоростей всередині.

Крім цього, в закладах також готують спрінг роли, для приготування яких використовується рисовий папір. Начинка в цьому випадку може бути різною. Це можуть бути морепродукти, риба, овочі, омлет, а також авокадо.

Дізнавшись про всі можливі різновиди суші та їхні особливості, ви зможете легко підібрати найкращі страви для себе.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua