Онлайн TV FM радіо FM пауза

Рідкісну видру-альбіноса випадково виловили в Іраку. Відео

Новини

Ось така рідкісна істота потрапила до сітки іракського рибалки Насера Латіфа. Це видра-альбінос. До цього був відомий лише один випадок, коли людям вдалося побачити таку тварину.

Рибалка назвав видру Дженні й поселив у вольєрі на березі річки Тигр. Він опублікував відео в інтернеті. Ролик переглянули два мільйони разів. Пішли пропозиції про купівлю.

Про знахідку дізналися в іракській природозахисній організації «Зелений клімат». Її співробітники приїхали оглянути видру. Молодій самиці всього чотири місяці.

У міністерстві екології Іраку поки що вирішують, як бути з твариною: реабілітувати й випустити в дику природу чи відправити до зоопарку в Багдаді.

Тим часом експерти вважають, що видрі-альбіносу не можна жити на волі.

Видри трапляються майже в усій Європі, крім Нідерландів і Швейцарії, а ще в Азії та Північній Африці. Вид уважають вразливим, і він є в Червоній книзі. Популяція цих тварин зменшується через полювання й застосування пестицидів у сільському господарстві.

Видри живуть переважно в річках, іноді в озерах. Їдять рибу й доповнюють раціон гризунами й амфібіями. Часом полюють на птахів і дитинчат бобрів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua