Онлайн TV FM радіо FM пауза

Річки та озера Франківська готують до купального сезону. Відео

Новини

Купальному сезону таки бути. В Івано-Фракнівській громаді він розпочинається 1 червня. І щоб мешканцям було зручно та безпечно відпочивати, комунальники спільно з військовими, чистять річки та озера.

В районі пішохідного мосту Бистриці Солотвинська з води витягли 60 плит і близько 3 причепів старих дерев. Згодом їх поріжуть та вивезуть. Паралельно тривають заходи зі створення належних побутових умов.

З понеділка така ж робота розпочнеться в селах Івано-Франківської громади. Наразі надійшло 9 заявок. В час сезону працюваимуть рятувальні служби, на міському озері аварійно-рятувальний підрозділ та водолази. Лабораторний центр обласної санстанції підготує висновки щодо якості води. І в разі невідповідності визначеним нормам купання буде заборонено. А задля безпеки, з огляду на воєнний стан, в місцях відпочинку буде встановлено таблички з переліком найближчих місць укриття.

У червні водолази планють ще раз обстежити дно водойм громади, особливо річок. Адже саме цей місяць відзначається сильними опадами. Відповідно вода підіймається, а стрімка течія често наносить усілякий непотріб.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua