Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатців закликають повідомляти про здорожчання цін на продукти. Відео

Новини

Будуть штрафувати. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області закликає прикарпатців повідомляти про здорожчання цін на продукти. Нагадуємо, що на основні споживчі товари встановлено граничний рівень торговельної надбавки в розмірі 10% від оптово-відпускної ціни.

Йдеться про такі товари: гречка, цукор, пшеничне борошно першого ґатунку, макаронні вироби вітчизняного виробництва, пастеризоване молоко жирністю 2,5% (у плівці), олію соняшникову, курячі яйця категорії С1, птицю та вершкове масло.

Також посадовці звертають увагу, що ціни на основні споживчі товари мають залишатись на рівні цін, що були встановленні станом на 23 лютого 2022 року. У час, коли вся країна згуртувалась для протидії військовій агресії, підвищення цін на хліб та основні споживчі товари є неприпустимим. Підвищення цін при виробництві продуктів в час війни буде прирівнено до мародерства. До порушників державної дисципліни цін будуть застосовані адміністративні та адміністративно-господарські санкції Cтаттею 17 Закону України «Про захист прав споживачів» встановлено, що за всіма споживачами однаковою мірою визнається право на задоволення їх потреб у сфері торговельного та інших видів обслуговування. Встановлення будь-яких переваг, застосування прямих або непрямих обмежень прав споживачів не допускається, крім випадків, передбачених нормативно-правовими актами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua