Онлайн TV FM радіо FM пауза

Близько 830 тисяч ламп розжарювання обміняли прикарпатці на енергоощадні

screenshot 5 5 - Близько 830 тисяч ламп розжарювання обміняли прикарпатці на енергоощадні - rai.ua Новини

В Україні триває реалізація проєкту з обміну ламп розжарювання, що впроваджений Кабінетом міністрів України та Євпорейським Союзом. Його мета – забезпечити заміну побутових ламп на світлодіодні для економії споживання електроенергії та зменшення навантаження на енергетичну систему України, яка постраждала через ракетні атаки рф.

Обміняти лапми можуть пересічні мешканців та юридичні особи у відділеннях «Укрпошти» або за попередньою заявкою у додатку “Дія”. Про це пише РАІ з посиланням на Світлану Онищук Голову Івано-Франківської ОВА.

Замінити лампи розжарювання на нові світлодіодні зможуть також заклади соціального захисту, театри, музеї й бібліотеки, спорткомплекси, суб’єкти надання послуг з управління багатоквартирним будинком, ОСББ на таких умовах:

  • по 3 лампи на 10 м² приміщень закладів соцзахисту населення, читальних залів, книгосховищ та архівосховищ бібліотек і архівів, закладів культури, житлового фонду управителя багатоквартирного будинку, ОСББ;
  • по 2 лампи на 10м² для місць загального користування закладів соцзахисту населення, фізичної культури і спорту, управителя багатоквартирного будинку, ОСББ.

Попередньо необхідно відправити запит про потребу через портал Дія. Після подання заявки, протягом тижня представники «Укрпошти» мають перетелефонувати й надати інформацію, де та як обміняти лампи.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua