Онлайн TV FM радіо FM пауза

Новий челендж: «Я – вакцинований, а ти?» (Версії)

В області завершилась реалізація проекту “Популяризація громадського здоров’я в ОТГ Прикарпаття – обов’язок кожного”, пишуть Версії.

Про це стало відомо на пресконференції в Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

“Проект реалізовувався протягом чотирьох місяців. Зе цей час в області відбулося шість тематичних тренінгів”, – розповів Максим Чопей, виконавчий директор Агенції розвитку ОТГ.

Тлумацька територіальна громада – перша ОТГ на Прикарпатті, в якій розробили Концепцію громадського здоров’я. Вона стосується запобіганню поширенню небезпечних вакцинноконтрольованих інфекцій».

Голова Тлумацької територіальної громади Роман Круховський переконує, що реалізація цієї ініціативи є вкрай важливою, пишуть Версії.

“Нам дуже приємно, що наша громада стала центром цієї програми. Ми готові показувати приклад іншим громадам не лише за програмою, а й за веденням здорового способу життя”, – запевнив Роман Круховський.

У цій ОТГ мають амбітну мету – підняти рівень вакцинованого населення до 90%. Таку програму обрали шляхом голосування.

“Впродовж цього року вже вдалося здійснити більше 2 тисяч профілактичних щеплень. Ми вже маємо результати, бо люди активно йдуть вакцинуватися”, – наголосила Оксана Мельник, головний лікар Тлумацького центру первинної медичної допомоги.

Вакцинами ОТГ забезпечена, переконують представники громади. Незабаром повинні поступити вакцини проти грипу для медпрацівників, соціально незахищеного населення, а також для дітей учасників АТО.

До впровадження проекту в Тлумацькій ОТГ активно долучається молодь. Відтак, там молодіжний актив громади проводитиме акції зі створення опитувальників про ставлення жителів громади до вакцинації. Планують також організовувати челенджі у соцмережах “Я – вакцинований, а ти?” та проведуть дебати серед старшокласників ОТГ: “За” чи “Проти” вакцинації: пошук істини”.

Пресслужба агенції створила відеоролик про популяризацію громадського здоров’я у Тлумацькій ОТГ.

“Ми пишаємося, що ми згуртували команду Тлумацької громади. Дуже активними була молодь”, – акцентувала експерт АМУ Марія Баран.

Довідково

Проєкт «Популяризація громадського здоров’я в ОТГ Прикарпаття – обов’язок кожного» впроваджується Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». Його основна мета – активізація діяльності ОТГ Івано-Франківщини у напрямі профілактики захворювань.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua