Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Франківщині майстра лісу спіймали на крадіжці деревини

На Прикарпатті працівники підрозділу ДСБЕЗ постійно проводять спеціальні й комплексні заходи, спрямовані на виявлення фактів самовільних вирубок, а також інших злочинів у лісовій галузі. Проведена робота виявилася ефективною, зокрема в Рожнятівському районі міліціонери викрили майстра лісу, котрий організував самовільну вирубку, а відтак перевозив необліковану деревину. 

Людина, яку держава призначила захищати лісові насадження від браконьєрів, сама взялася за сокиру. Посадовець вкрав близько 20 м куб. лісодеревини хвойної породи. Частина вирубаних дерев, приведених у товарний вигляд, була навантажена на причеп вантажного автомобіля, котрий прямував до місця її реалізації. Вочевидь, лісник очікував отримати немалий прибуток із краденого, а натомість притягується до кримінальної відповідальності.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру розслідувань, триває досудове слідство.

Варто зазначити, що цілеспрямована робота працівників Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС в Івано-Франківській області із взаємодії з фахівцями лісового господарства покликана перекрити джерела надходження на ринок і на пилорами краденого лісу, посилити відповідальність лісників за зловживання службовим становищем чи потурання так званим чорним лісорубам. Деякі свої заходи міліція наразі не афішує, проте очікує, що здійснена робота буде ефективною і результативною. Позиція правоохоронців – докласти необхідних зусиль, засобів і ресурсів, щоб максимально унеможливити розкрадання лісу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua