Онлайн TV FM радіо FM пауза

Військовий комісар Володимир Шаховець розповів як проходитиме мобілізація

Сьогодні на сесії Калуської міської ради розглядали питання про оголошені президентом України три хвилі мобілізації.

Як інформують ”Вікна”, на сесії міськради військовий комісар Калусько-Рожнятівського об’єднаного військового комісаріату Володимир Шаховець повідомив, що є Указ Президента про три хвилі мобілізації. “Сьогодні це питання розглядає Верховна Рада. Орієнтовно з 20 січня може розпочатися четверта хвиля мобілізації. Таких “хвиль” цього року очікується три: імовірно, після четвертої хвилі відбудеться призов на строкову службу, а після цього – ще дві хвилі мобілізації”, — розповів Шаховець.

“Торік з повістками допомагали сільські ради, ЖЕО, — акцентував військовий комісар. — А керівники підприємств до цього питання поставилися негарно. Хоча у законодавстві чітко пише: керівники підприємств зобов’язані оповістити військовозобов’язаних, і навіть — доставити їх до військкомату. А то виходить, що військовозобов’язані працюють на підприємстві, а призвати їх — неможливо. Керівники на це кажуть: “Як я маю йому в очі дивитися?”

За словами Володимира Шаховця, сьогодні ще невідомі обсяги призову. Очевидно, що мобілізовувати не будуть тих, у кого троє і більше дітей, а також інвалідів, студентів денної форми навчання, осіб, на яких “бронь”. Стосовно тих, хто старший 45-ти років, питання залишається ще відкритим.

“Буде важко — я вже бачу і чую, про що говорять”, — запевнив військовий комісар.

Він також повідомив, що будуть мобілізувати людей різних військових професій: стрільців, танкістів, телефоністів, механіків БМП. Будуть мобілізовувати і “ненавчені ресурси”, які повинні пройти навчання.

Упродовж наступних днів має відбутися кілька нарад стосовно питання мобілізації. З понеділка Володимир Шаховець пообіцяв поспілкувася щодо мобілізації і з журналістами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua