Онлайн TV FM радіо FM пауза

Шахрай видурив у пенсіонерки з Калуша кілька тисяч гривень

«Псевдовнук» телефоном повідомив потерпілій про необхідність переказати кошти, мотивуючи це тим, що він побив чоловіка і для вирішення проблеми потрібно перерахувати 3000 гривень.

Учора до Калуського відділу поліції звернулася за допомогою 81-річна жителька райцентру, яка повідомила, що стала жертвою пройдисвітів. Як пояснила потерпіла, їй на мобільний телефон з невідомого номеру зателефонував молодий чоловік, який представився її онуком. Зловмисникові вдалося переконати стареньку допомогти йому, сказавши, що в нього виникли проблеми, і щоб все владнати їй потрібно переказати кошти на два номери мобільних операторів.

Літня жінка, перебуваючи в стресовій ситуації, виконала всі умови шахрая. Лише через деякий час, отямившись від шоку, пенсіонерка зателефонувала внуку та зрозуміла, що її ошукали.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці працюють над встановленням та затриманням особи зловмисника.

Аби не стати жертвою шахраїв правоохоронці застерігають:

– Ніколи не поспішайте переказувати гроші, керуючись здоровим глуздом. Якщо є хоч найменший натяк на те, що повідомлення не відповідає дійсності, – обов’язково його перевірте. Найпростіші способи:

– зателефонувати тому, хто нібито потрапив у біду, а також у лікарню, міліцію, інші екстрені служби – залежно від того, що вам повідомили;

– шахраї намагаються застати майбутню жертву зненацька, не дають оговтатись, вимагають діяти терміново.

– повідомте, що у вас зараз немає потрібної суми, намагайтеся виграти час. Розкажіть про телефонний дзвінок ще комусь із близьких та рідних. Зазвичай, уже тоді вдається зрозуміти, що ситуація не відповідає дійсності та з’ясувати місце знаходження рідних;

– упевнившись, що вас намагалися обдурити, терміново повідомте про це до поліції. Таким чином ви допоможете викрити шахрая та запобігти іншим правопорушенням.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua