Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вину медиків Калуської ЦРЛ в смерті пацієнтки не визнали

Калуш

Комісія, яка проводила службове розслідування щодо смерті пацієнтки в Калуській центральній районній лікарні, дійшла висновку, що помилок медперсоналу не було.

“Вчора до нас на пошту прийшов лист-відповідь на скаргу сестри, яку вона написала одразу після смерті матері”, — розповіла Наталія Чекаловська, донька померлої пацієнтки, пише  “Суспільне: Карпати”.

Відповідь від КНП “Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад Івано-Франківської області” датована 8 липня 2020 року.

Ось про що йдеться у листі: “У результаті розгляду перелічених документів та беручи до уваги заключення паталогоанатома, відповідно до якого причиною смерті є масивна тромбоемболія легеневої артерії, комісія прийшла до висновку про відсутність лікарських помилок, які могли вплинути на перебіг захворювання (стану) хворої.”

Також у висновках комісії зазначено, що у ході розслідування виявили недоліки щодо організації надання медичної допомоги.

“Враховуючи це, комісією було прийнято рішення оголосити догани медичному директору КНП “Калуська ЦРЛ” з стаціонарної допомоги Кінаш Н. О., лікарю відділення анестезіології та інтенсивної терапії Сьоміній Н. І., лікарю-кардіологу Іваськіву В. Ф., лікарю-терапевту відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги КНП “Калуська ЦРЛ” Зелюнці І. В.”, — зазначено у відповіді на скаргу.

Щодо розслідування справи поліцією, то Наталія Чекаловська розказала, що до неї близько півтора місяця тому зателефонували, запросили прийти і дати покази щодо обставин смерті її матері. Наталія каже, що в той час не змогла. Більше з нею не зв’язувались.

Нагадаємо, 20 травня в Калуській центральній районній лікарні померла пацієнтка. Жінка чотири години чекала на допомогу професіоналів, але не дочекалася. Натомість керівництво лікарні порадило доньці пацієнтки взяти таксі і самотужки доправити хвору до іншого медичного закладу. Пізніше медики-учасники інциденту отримали догани.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua