Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську студенти зустрілись з керівником полку «Сафарі». Відео

Івано-Франківськ

Про обличчя ворога та реалії війни з перших вуст у одному з вишів Прикарпаття відбулась зустріч студентів із військовослужбовцем, керівником полку «Сафарі» – Василем Віконським. Він розповідав молоді про завдання, які стояли перед спецпризначенцями в перші дні війни та наголосив на важливості вчитися боронити державу.

Василь Віконський розповів про те, як змотивувати людей для захисту держави.

«Мотивації не існує. Люди мають відчувати свій прямий обовʼязок перед країною. Незалежно чи будеш ти воювати чи ні, все одно потрібно розвиватися в напрямку захисту держави. Не просто проживати і рухатися по своїй спеціальності, а збільшувати воєнні навички. І тоді, в цей період навчання, деякий відсоток людей відчує, що то їхнє і вони можуть стати в основі захисту України.
Основна мотивація – це знання, в невідомість жодна людина не готова рухатися
»,- вважає військовий.

До відкритої розмови доєдналося чимало студентів, серед них – Володимир Гусак. Хлопець каже, такі зустрічі є вкрай важливими, адже кожна людина повинна знати в обличчя своїх Героїв.

«Це досить актуальна тема і проблема на сьогоднішній день. Кожен громадянин має знати і цінувати своїх героїв. Мій батько теж є військовим, зараз він в Донецькій області – Покровську, тому на власному прикладі знаю, що ці люди варті поваги і шани»,- розповідає студент другого курсу, спеціальності «Право».

Такі зустрічі, у навчальному закладі, намагаються проводити регулярно, адже патріотичне виховання залишається першочерговим, як для держави, так і для системи освіти в цілому.

«Ці зустрічі проходять з метою розвитку патріотизму, поширення традицій і збільшення патріотично налаштованих як студентства, так і науково-педадогічного персоналу. В нас постійно вони проводяться. Василь Віконський є і випускником нашого університету і теперішнім викладачем. Це людина, яка пройшла дуже важкий шлях. Такі зустрічі з військовослужбовцями – це наша стратегія розвитку молоді, тоді в них породжується бажання стати активнішими до подій в Україні»,- прокоментував проректор Михайло Косьмій.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua