Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську відбулося віче-реквієм за загиблими на Майдані “Герої не вмирають”

Сьогодні в Івано-Франківську, на теритрії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, біля Обеліску, присвяченому студентам та викладачам, які загинули в боротьбі з незалежність України відбулося віче-реквієм .

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні, а найкращі студенти університету поклали квіти до могили Романа Гурика у Меморіальному сквері, повідомляє Стик.

Організатором заходу став студентський центр культури та дозвілля ПНУ імені Стефаника. Вшанувати пам’ять загиблих Героїв прийшли студенти, викладачі та працівнкии навчального закладу.

Ректор ПНУ імені Василя Стефаника Ігор Цепенда розповів, що час для віче обирали не випадково.

“20 лютого 2014 року о 12 годину три національні університети вийшли на Вічевий майдан Івано-Франківська. А вже через декілька хвилин, о 12.15 снайпер вбив на Майдані Незалежності в Києві нашого студента Романа Гурика. Пройшов рік. І сьогодні ми хотіли вшанувати пам’ять загиблих. Це день великої трагедії не лише для нашого університету, а й для всієї України. День роздумів та уроків, можливість ще раз задуматися над ціною людського життя та ціною незалежності України”, – зазначив він.

Нагадаємо, рівно рік тому, 20 лютого 2014 року у самому серці країни, на Майдані Незалежності у Києві загинули десятки людей, які боролися за краще майбутнє для своєї країни. Зокрема, від кулі снайпера у скроню, тоді загинув студент філософського факультету ПНУ імені В. Стефаника Роман Гурик.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua