Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську презентували графічний роман «Герой поневолі» за повістю Івана Франка

В Івано-Франківську презентували графічний роман «Герой поневолі» за повістю Івана Франка.

Автори видання – художник та співавтор концепції Міхай Тимошенко та автор адаптації тексту і співавтор концепції Кирило Горішний, пише ГК.

Це вперше в Україні українська література видана як графічний роман.

Головний герой – український працівник бухгалтерії, який не звик до самостійних дій. Його доля кардинально змінюється, коли він мимоволі опиняється у вуличних боях між польськими революціонерами та австрійською владою. Зі Степаном Калиновичем трапляються неймовірні пригоди на львівських барикадах революційної Весни народів.

Іван Франко у своєму творі змальовує боротьбу за свободу громадян, а також національно-культурну свідомість людини. Він підкреслює героїзм та солідарність під час революції. Такі риси людського характеру актуальні та цінні незалежно від епохи… Іван Франко написав цю історичну повість польською мовою у 1889 р., а українською у 1904 р. У графічному романі “Герой поневолі” оригінальний текст подано скорочено. Оригінальна мова автора повністю збережена.

Графічний роман Герой поневолі — двотомна графічна адаптація історичної повісті Івана Франка. У виданні сценарій і малюнки гармонійно передають сюжет. Ще маловідомий в Україні, цей жанр не обмежуєтсья поняттям “комікс”. Американське слово “комікс” (у перекладі – “кумедний”) асоціюється у широкого загалу з жартівливою дитячою книжкою. Візуальна частина графічного роману буде цікавою для всіх поколінь, частин країни та іноземців, яких  вабить Львів, Україна, Польща, історія, мистецтво… або все разом.

Наразі вийшов перший том роману, але наступний уже не за горами.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua