Онлайн TV FM радіо FM пауза

Українські громади з 12 міст Італії взяли участь у зйомках кліпу, який присвятили Героям Небесної Сотні (відео)

https://www.youtube.com/watch?v=h3gJ152ERVI

Відбулася презентація кліпу і пісні «Моя Україна» – це спільний проект української співачки та бандуристки Ека Project (Флоренція, Італія) разом з україномовним репером Міхою Невідомським з м. Буча (Київ). Пісню вже охарактеризували, як гімн емігрантів, не тільки тому що в її основу покладена віра в майбутнє країни, надія на краще, але і любов до рідної землі українців, що проживають за кордоном.

Ідея відеокліпу полягала у проведені флешмобу українською діаспорою в різних містах Італії. Останні в свою чергу заспівали приспів пісні на фоні характерного для їхнього міста пам’ятника. Приєднались і дітки з українських шкіл. Таким чином автори пісні об’єднали українців, які розкидані по всьому Апеннінському півострові, через музику, любов до України і віру в її краще майбутнє!

Музику та слова приспіву написала Ека, куплети – заслуга Міхі Невідомського. Цікавим є те, що до проекту з великим бажанням та ентузіазмом долучились й італійські музиканти. Так Сімоне Деллісанті доклав чимало зусиль для запису всіх інструментів, зведення та фінальної реалізації пісні, окрім того, що блискуче зіграв свою партію на бас-гітарі. Альфредо Томаселлі записав ритмічну партію перкусій, граючи на джèмбе, а Марсінйо Перейра додав свого латинського темпераменту, зігравши на барабанах.

Бандура є невід’ємною частиною цієї пісні, так як всі ми знаємо історичне значення цього революційного інструменту. Репова частина і голос Міхі, в свою чергу, уособлює козацьку енергію, що закликає до змін на краще і віра в майбутнє!

В проекті відеофлешмобу взяли участь українські громади з 12 міст Італії: Флоренція, Рим, Неаполь, Піза, Ліворно, Віареджо, Лукка, Прато, Равенна, Феррара, Бергамо і Падуя. Це були люди з культурних асоціацій, церковних громад, українських шкіл, фольклорних колективів і прості українці, які цінують і поважають Батьківщину. Приємно було бачити участь багатьох діточок, які одягнені у вишиванки, співали приспів напам’ять, а також підготували малюнки з зображенням любові до України. Також був проведений метафоричний “міст” між Україною і Італією.

Завдяки спеціально вибраним місцям зйомок, де співали солісти: Ека була на фоні характерних краєвидів Тоскани в Італії, біля пам’ятника сучасного скульптора Jean Paul Philippe “Site Transitoire”, розміщеного на перехресті 3 доріг – це вікно, стілець і ліжко. За інтерпретацією співачки це означає, що кожна людина, нація, країна має можливість вибору “лежати”, “сидіти” чи “рухатись” і тільки нам вирішувати!

В свою чергу Міха провів зйомки у Києві біля пам’ятника Петру Сагайдачному – символу козацького завзяття й непереможності. Він в Україні, вона в Італії – об’єднані любов’ю до рідної землі і вірою в українську націю, як свідому, незалежну і з сформованою ідентичністю.

Чому ми вибрали дату виходу пісні саме 20 лютого? Пісня і відео були готові вже в середині лютого. Та, так як символічною та близькою кожному українцю датою в цьому місяці є саме День Героїв Небесної Сотні, ми спланували реліз саме в цей день і присвятили цю пісню нашим мужнім воїнам. Як свідчення того, що ті ідеали і моральні цінності, за які вони боролись, продовжують жити в нас, в українцях, які вірять в свободу, в незалежність, в українську мову, в самосвідомість українців як нації! А також наголосити на тому, що боротьба не закінчилась і те, що саме від нас залежить, яким буде наше завтра!

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua