Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську влаштують аукціон картин відомих художників, щоби придбати вантажівку для волонтерів

В Івано-Франківську презентували нову благодійну ініціативу. Прикарпатські та київські художники на мистецькому аукціоні продадуть свої картини. На виручені гроші куплять автомобіль для волонтерів. Машина потрібна, щоби возити допомогу бійцям в зону війни.

Ініціатива Аукціонний дім “Хвилина” презентувала проведення 20 березня в Івано-Франківську благодійного аукціону на підтримку волонтерів міста, інформує Курс.

“Виручені кошти підуть на придбання 30-тонного автомобіля для волонетрів громадської спілки “Народна рада”, яка регулярно возить допомогу бійцям на Схід”, – повідомила кураторка проекту, художниця Вікторія Волосянко.

Вікторія розповіла, що її батько Любомир Волосянко, власне, і є серед волонтерів “Народної ради”, які забезпечують доставку допомоги в зону війни.

“Ми вже більше півроку возимо допомогу українським воякам. Зокрема, забезпечували 128-у та 80-у бригади ЗСУ, прикордонний підрозділ “Саламандра”, батальйон “Айдар” у містах Щастя, Дебальцеве, Курахове, Луганське. Не було проблеми зібрати допомогу. Але завжди була проблема її довезти на фронт. Після Іловайська та Дебальцевого водіїв, які хочуть ризикувати власним транспортом, щоби їздити з допомогою, істотно поменшало”, – каже Любомир Волосянко.

За його словами, така ж проблема і в інших громадських ініціатив Івано-Франківська, які займаються забезпеченням української армії. Як-от у ГО “Промінь-ІФ”.

“Я представляю весь волонтерський рух. Буде авто доступне для всіх волонтерів, – відзначив Любомир Волосянко. – Ми розраховуємо зібрати на аукціоні 4-5 тисяч євро, щоби придбати або вантажівку, або щось на кшталт бусу”.

Організатори аукціону залучили художників з Івано-Франківська та Києва.

“Команда Аукціонного дому “Хвилина” – це франківці, які раніше допомагали українській армії кожен у свій спосіб, але вирішили об’єднати зусилля задля більшої ефективності. Це, наприклад, колектив мережі друку “Паперівка”, мистецький проект “Врятуймо скарби разом”, – розповів куратор аукціону Володимир Смук.

Він також повідомив, що в процесі підготовки аукціон переріс у проект, який умовно можна назвати циклом мистецьких аукціонів у Франківську. Так, зокрема, створений сайт, який має стати платформою для он-лайн аукціонів на інші благодійні потреби, як-от на лікування важкохворих дітей.

На аукціон 20 березня, який пройде у “Пасажі Гартенбергів”, виставлять 23 лоти. Зокрема, картини Богдана Бринського, Мирослава Яремака, Ірини Погрібної, Тетяни Павлик, Василя Красьохи, Михайла Дейнеги, Володимира Луканя, Яреми Стецика. Серед лотів від столичних художників – роботи організаторів мистецьких акцій на Майдані.

Спілка митців стала можлива завдяки підтримці цієї ініціативи куратором іншого мистецького проекту “Врятуймо скарби разом”, відомим реставратором і критиком Валерієм Твердохлібом та директором Музею мистецтв Прикарпаття, художником Михайлом Дейнегою.

“Ми переговорили з якомога більшою кількістю художників і меценатів, які вже роками підтримують мистецькі акції і, зокрема, наш проект, щоби залучити до аукціону якнайбільше людей. Також хочемо показати потужну культурну складову акції. Бо художники в нас належно не оцінені. Крім того, що твори мистецтва є великою духовною цінністю, це також і добра інвестиція”, – сказав Валерій Твердохліб.

Аукціон пройде в закритому режимі. Для участі в ньому треба буде заявитися на сайтіwww.hvylyna.com.ua. Попредньо всі картини будуть виставлені в Музеї мистецтв Прикарпаття – на тижневу експозицію. “Для огляду всієї громади”, – уточнив Михайло Дейнега. Виставка відкриється вже 12 березня.

Художники настільки активно відгукнулися на пропозицію благодійного аукціону, додала Вікторія Волосянко, що проект вже готує другий аукціон для забезпечення реабілітації бійців, які повернулися з полону. До наступної акції залучили і митців, і арт-терапевтів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua