Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Франківську презентували громадську арт-інсталяцію про работоргівлю «Невидимі»

Сьогодні відбулась прес-конференція та відкриття громадської арт-інсталяції «Невидимі». Представництво Міжнародної організації з міграції спільно з БФ Карітас Івано-Франківськ УГКЦ та департаментом соцполітики ІФОДА презентували громадську арт-інсталяцію «Невидимі» на площі Міцкевича.

Інсталяція створена для того, щоб привернути увагу громадськості до проблеми торгівлі людьми. Дерев’яні фігури інформують про реальні історії людей, які стали жертвами работоргівлі. Сто двадцять фігур-силуетів уособлюють понад 120 000 українців, які, за оцінкою МОМ, постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. На 12 фігур нанесені справжні історії жертв сучасного рабства.

Самі фігури виготовив колишній постраждалий від торгівлі людьми, який, пройшовши програму реінтеграції МОМ, відкрив власну справу, інформує кореспондент “Бліц-Інфо”.

За словами представника МОМ в Україні Ольги Стрельцової, інсталяція залишатиметься в Івано-Франківську на площі Міцкевича протягом місяця до 16 лютого 2015 року. А потім з 16 лютого перебуватиме протягом місяця у Львові, Дніпропетровську та Одесі. Тож жителі та гості міста, ознайомившись з реальними ситуаціями постраждалих осіб, зможуть зрозуміти, що кожна людина, яка стала жертвою торгівлі людьми, потребує уваги, співчуття, підтримки та розуміння.

«Ми вдячні владі міста за співпрацю, адже вони організували охорону фігур у вечірній період. Проте, думаю якось пошкодити їх нікому не підніметься рука. Адже, практично кожному ці історії можуть видатись знайомими. Вчора, ще до відкриття цієї виставки, ми бачили яка кількість людей тут була і яку увагу перехожих вона привернула. Інсталяція повністю відображає статистику по Україні, тут є 120 фігур, половина з них жіночі, половина чоловічі і 12 фігур дітей. Дуже часто ці люди залишаються невидимими наодинці зі своїми проблемами та часто у суспільстві до них упереджене ставлення. Можливо, хтось із відвідувачів зможе зустріти свою історію чи історії своїх рідних та звернеться за допомогою», – розповілаОльга Стрельцова.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua