Онлайн TV FM радіо FM пауза

“Стоп-Хам” та ДАІ разом регулювали рух на найпроблемнішому перехресті Івано-Франківська

27 лютого о 13:00 в Івано-Франківську відбулась чергова акція активістів руху “Стоп-Хам”. Цього разу стоп-хамівці звернули свою увагу на найбільш проблемне, на думку багатьох івано-франківців, перехрестя в нашому місті – перетин вулиць Галицької, Тичини та Дністровської, пише Стик.

Пішохідний перехід на даному перехресті довгий час був нерегульованим, але з метою регулювання ситуації там встановили пішохідні світлофори. Проте люди переходять дорогу, не звертаючи увагу на їхні сигнали, через що часто створюють аварійні ситуації та ускладнюють рух автотранспорту цим перехрестям. 

Заручившись підтримкою інспекторів ДАІ, активісти допомагали здійснювати контроль пішохідного руху. Слід зауважити, що в присутності інспекторів ДАІ та преси багато людей вирішували перейти дорогу по правилам – однак було й багато таких, хто йшов на червоне світло, незважаючи ні на що. Таким порушникам активісти “Стоп-Хам” вручали “Пам’ятку для пішоходів”, в якій були пояснені правила переходу доріг.

“Мета сьогоднішньої акції – навчити людей бути культурними та правильно переходити вулиці. Люди навчені, що наші можновладці роблять все, що хочуть, і задаються питанням “їм можна, а мені ні?”. Нас в команді 14 чоловік, ми часто збираємось та обговорюємо плани на майбутнє – до прикладу, статут нашої громадської організації, який скоро буде прийнятий”, – розповів Максим Калин, організатор акції.

“На сьогоднішній день найпроблемнішими точками є вулиця Дністровська, Привокзальна площа та вулиця Січових Стрільців. Там всюди великі скупчення пішоходів та транспортних засобів. Наразі проводиться відпрацювання, на проблемних точках будуть виставлятись постійні патрулі. Ми зробили певні висновки з цієї ситуації. На цьому переході розбита лампа пішохідного світлофора, і ми вже подзвонили в “Міськсвітло”, вони сьогодні ж її замінять”, – зазначив Іван Клюка, начальник відділення ДАІ Івано-Франківська.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua