Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатці, які надають послуги репетиторства, повинні декларувати доходи

Якщо викладач-репетитор у минулому році не був зареєстрований суб’єктом підприємницької діяльності та надавав репетиторські послуги фізичним особам, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу.

До послуг репетиторства належать підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових, а також дипломних робіт тощо, інформує прес-служба відділу комунікацій ДПІ в Івано-Франківську ГУ ДФС в області.

 Отже, громадянин, котрий надав послуги репетиторства, повинен подати до ДПІ у м. Івано-франківську річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року до 1 травня 2015 року.

 Пропонуємо громадянам звітуватися про доходи в електронному форматі, що є більш зручним способом для громадян, які проживають не за місцем реєстрації (прописки).

 Після подання такої декларації чи то в паперовому, чи то в електронному форматі, репетитор повинен самостійно вирахувати  і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 15%, та/або 17% залежно від розміру бази оподаткування в календарному місяці  до 1 серпня 2015 року.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua