Онлайн TV FM радіо FM пауза

На прикарпатті з початку року 8 осіб захворіло на лептоспіроз

В Івано-Франківській області щорічно реєструється до 20 випадків лептоспірозу.

Про це Фіртку повідомили в “Івано-Франківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров’я України”.

За 9 місяців цього року зареєстровано 8 випадків захворювання у мешканців області. Переважно хворіють на лептоспіроз чоловіки (93,8%), пенсіонери (75,0%), жителі села (68,8%), переважають важкі форми (81%), летальність складає 19%.

Інфікування відбувається в основному при догляді за тваринами (75,0%), в 56,3% вогнищ лептоспірозу заселені мишовидними гризунами.

Пік реєстрації випадків лептоспірозу припадає на літо – осінь. В цей період активно проводяться різні сільськогосподарські роботи, збільшується кількість людей, що відпочивають на природі та купаються у водоймах.

Довідка:

Лептоспіроз — гостре циклічне захворювання людини й тварин, спричинюване різними штамами лептоспір. Характеризується значним поліморфізмом клінічних проявів (з переважним ураженням нирок та печінки), патогенетичну основу яких становлять генералізований капіляротоксикоз і дія імунних комплексів.

Від моменту потрапляння інфекції в організм людини до початку захворювання минає в середньому від 2 до 20 діб – інкубаційний період хвороби (найчастіше 7- 9 діб).
Хвороба починається з ознобу, загальної млявості, різкого підвищення температури тіла до 39-40градусів С, з’являється нудота, блювота, головний біль, болі в попереку, м’язах та суглобах. Інколи хворий не може не тільки ходити, але й триматися на ногах. На 3-8 день може з’явитися висип на шкірі тулуба і кінцівок, крововиливи в сітківку ока. При появі цих ознак необхідно негайно звернутися до лікаря.
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua