Онлайн TV FM радіо FM пауза

На фасаді франківської школи-ліцею №23 відкрили меморіальну дошку Роману Гурику

В Івано-Франківську на фасаді школи-ліцею №23 відкрили меморіальну дошку герою Небесної сотні Роману Гурику, пише ГК.

На відкритті дошки були присутні учні школи, де колись навчався Роман, педагоги, небайдужі франківці, дідусь Мирослав, бабуся Наталія та молодша сестричка Христина, представники влади та духовенства. Батьки Романа Гурика, мама Ірина та батько Ігор, у цей час в Києві одержували нагороду сина – посмертну Золоту зірку герою України та герою Небесної сотні Роману Гурику.

“Щоразу, коли доводиться говорити про свою дитину… – цей клубок у горлі, тремтіння рук, біль у душі, серце на шматки – це дуже тяжко. Дякую викладацькому складу, який доклався до виховання нашого внука. Ця школа дуже активно виховує дітей у дусі моралі та любові до Батьківщини. Патріотичний фундамент Роман отримав у школі і пішов, напевне, щоб нам було краще. Він бачив, що з Інститутської дороги немає, вся бруківка була залита кров’ю його побратимів, він міг повернутися назад, але вихована свобода, це генетичне ядро привели до трагізму. Дякую усім, хто в цей час прийшов сюди”, – не стримуючи сліз, зазначив пан Мирослав.

Дошку герою Небесної сотні відкрили дідусь та сестричка Христина. Опісля вшанували пам’ять героя хвилиною мовчання.

Також Мирослав Базилько зазначив сьогодні  спеціально на службу Божу за Ромчиком, до катедрального собору приїхав владика із Франції.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua