Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як в 23 роки стати успішним фітнес тренером в Івано-Франківську

Тренери фітнес клубів – це люди з ідеальним тілом, непохитної силою волі і незвичайним терпінням. Але багато хто думає, що ті, хто займаються спортом, крім спорту нічого для себе і не помічають. «Їм аби залізо тягати» Чи так це?
Звичайно ж ні. З дитинства люди за своєю природою мають схильнсть до певних талантів. В когось це малювання, в когось танці, в інших музика, а у декого спорт. Вони намагаються розвивати їх у собі , щоб у майбутньому заробляти гроші на улюбленій справі. Зараз ми намагаємось розповісти вам невеличку історію успіху та майбутніх цілей, молодого тренера з Івано-Франківська .

Юрій Козак.

Вік 23 роки
Освіта : Спеціальна фізична освіта в академії федерації бодібілдингу України в Києві, персональний інструктор по фітнесу, дієтолог.

Скільки часу ти займаєшся спортом?

Спортом я займаюся ще з дитинства ,перший гурток на який я пішов, був бокс, проте з гантелями ще з малечку на ти. В спортий зал я прийшов в 2011 році , де почав займатися бодібілдингом. Мені здавалося, що цього для мене замало і я вирішив піти в важчий спорт , а саме паверліфтинг . 4 роки важких тренувань, дали змогу виступити мені в перших професіних змананнях (Чемпіонаті України серед юніорів) , де я здобув високі результати.

Як тобі прийшла думка стати тренером?

Розкажу з самого початку. Перша спеціальність , яка в мене була, це інженер з автоматизації та компютерно- інтегрованих технологій. Після того, як я закінчив навчатися в унівеситеті Нафти і Газу , відразу пішов працювати по спеціальності на хорошу фірму. Там я пробув лише пів року і зрозумів, що офісна робота- не моє. Я дуже радий, що це швидко зрозумів, тому що є багато людей, які працють на нелюбимій роботі, відповідно не дістають від цього задоволення. Цей фактор дав мені змогу зрозуміти , що я хочу займатись справою, яка в мене виходила і яку я люблю.

Скільки часу ти займаєшся в неділю?

Все залежить від циклів, в середньому від 4-5 рази в тиждень по 1,5-2 години.

Навіщо, по-твоєму, людям потрібно ходити в спортзал і займатися спортом?


Здоров’я приходить тільки тоді, коли ти стежиш за своїм тілом. В першу чергу здоров’я, гарне самопочуття, приємна зовнішність. В даний час не потрібно пояснювати народу, що спорт необхідний. Але є нюанси – деякі шукають можливість займатися спортом, а деякі шукають причину, чому вони цього зробити не можуть.


Як ти ввжаєш, тренером може стати будь-хто? Або потрібні певні якості?


Останнім часом тренерами стають всі. Насправді, навіть бути хорошим спортсменом не означає бути хорошим тренером. Бути хорошим тренером – це покликання. Тренер схожий на вчителя фізкультури в школі. Є люди, які дохідливо пояснюють, і ти все розумієш. А є абсолютно безглузді викладачі і скільки б він тобі не пояснював, ти нічого не зрозумієш. Так і в тренерській діяльності. Тому, я думаю, що робота тренера не для всіх.

Коли клієнти приходять в зал , що ти від них чуєш?

Фактично нічого. Клієнти на першому тренуванні дуже мовчазливі, закриті в собі ,встидаються свого тіла ,соромляться того, що вони нічого не знають в цій сфері. Я відразу намагаюсь встановити з ними контакт, розповідаю їм історію про себе, після чого хочу , щоб вони встановили свої цілі. Інколи це складно,тому що, людина сама не знає чого вона хоче, але я намагаюся направити її на правильний шлях, адже для мене найголовніше є знати чого хоче клієнт.


Чи достатньо ти заробляєш , щоб ні в чому собі не відмовляти і не залижити від сім’ї ?

Хочу сказати , звичайно що ні , в мене тут великі амбіції , але ні в якому разі я ні на що не жаліюсь і вважаю, що в мене спредлива зарплата. Деякі кошти я вже можу відкласти на майбутнє, також можу дозволити собі купити речі які мені потрібні, харчуватися в закладах. Ця робота мені приносить набагато більші суми , адже чим більше ти працюєш, більше вкладаєш в себе, тим більше ти заробляєш, цим і відрізняється робота фітнеа треера від державної .

Чи є в тебе мрія в житті?

Так є . Я хочу стати професійним паверліфтером, здобути максимально титулів в цій сфері і рухатись далі. Можливо в майбутньому створити свій зал , цим заробляти на життя і бачити біля себе свою сім’ю.

Автор: Сергій Боюк

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua