Онлайн TV FM радіо FM пауза

Досудове розслідування у справі Коцаби завершено

Досудове розслідування у справі прикарпатського журналіста та блогера Руслана Коцаби завершено, матеріали кримінального провадження відкрито.

Про це повідомляє правозахисниця Тетяна Монтян, пише Фіртка.

Обвинувальний акт обіцяють вручити десь через тиждень. Справа – це СІМ !!! томів макулатури, які я вчора сфотографувала і всі вихідні читатиму. Оскільки я давала підписку про нерозголошення матеріалів слідства, а в новому КПК імені Ондруші “Котєга” Портнова нема нічого щодо того, з якого моменту їх можна розголошувати, я поки що не ризикуватиму і почекаю обвинувального висновку. Тим більше, що ці кілька днів нічого не змінять. А то ще відсторонять від справи, бєзпрєдєльщікі – з них станеться”, говорить Монтян.

За словми правозахисниці, доказів, звісно, нема і бути не могло, а судовий процес обіцяє бути вельми показовим.

“Діточки та дорослі зможуть отримати уявлення про те, що робилося в країні в 1937 році в плані боротьби з “ворогами народу””, – вважає Монтян.

Нагадаємо, івано-франківського блогера й активіста Руслана Коцабу звинуватили у державній зраді та шпигунстві (частина 1 статті 111 та частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України).

 

Уночі 8 лютого стало відомо про затримання блогера на 36 годин до засідання суду, а сам суд відбувся того ж дня,  рішенням Івано-Франківського міського суду блогера було арештовано на 60 діб.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua