Онлайн TV FM радіо FM пауза

Через брак автівок франківське комунальне підприємство дає заробити “приватнику”

Міська ритуальна служба замість поповнення міського бюджету дає можливість заробити приватному підприємцю

Про це у листі до редакції “Бліц-Інфо” написав іванофранківець Ярослав. Такого висновку чоловік дійшов, коли уважно вивчив квитанції, які у КП «Міська ритуальна служба». Пан Ярослав скаржиться,  що установа надала послуги приватного підприємця навіть не попередивши його про це. Щоправда, він помітив це вже через кілька місяців  – після того, як отямився від похорону батька.

“Одразу не звернув увагу на квитанції про замовлення катафалку та автобуса, які мені надали у “Міській ритуальній службі”. Тільки через деякий час помітив, що скористався послугами приватного підприємця, а не комунального закладу. Не можу зрозуміти – чому мене не попередили? Та й взагалі, хіба комунальне підприємство не зацікавлене заробити гроші для себе та міського бюджету”, – риторично цікавиться у листі містянин.

Натомість у розмові з кореспондентом “Бліц-Інфо” директор КП “Міська ритуальна служба”Роман Микула пояснює, що послуги приватного підприємця надаються тільки у окремих випадках. А саме, коли їхній катафалк та “Газель” вже використовуються на інших похоронах, тобто зайняті.

“До слова, катафалк ми придбали тільки на початку цього року – у січні. Тобто, раніше були змушені пропонувати клієнтам послуги приватника. У нашому випадку людину мали попередити, що йому надасть послуги приватний підприємець, а не  КП”,– роз’яснює Микула.

Директор комунального підприємства зазначає, що вони мають укладений договір з приватним підприємцем  Хруником. А саме,  щодо надання послуг приватного перевезення, в тому числі -катафалка.

За словами комунальника, зараз така ситуація можлива тільки у тих випадках, коли всі їхні автівки зайняті, або ж не встигають повернутися із кладовища.

“Ця послуга використовувалася нами до моменту придбання власного катафалка, адже однієї “Газельки” не вистачало. Між одним та другим похороном наш катафалк може не встигнути, тоді ми вимушені використовувати послуги приватного підприємця “, – розповідає Роман Микула.

Наостанок Микула наголошує, що підприємство зацікавлене в тому, щоб використовувати тільки свої автомобілі.

«А що стосується приватних підприємців, то кожен має право прийти у «Міську ритуальну службу» та укласти договір згідно закону про поховання і також займатися такими перевезеннями», – підкреслив Роман Микула.

Варто зауважити, що згідно офіційного прайс-листа, комунальне підприємство надає три десятки різних послуг. Зокрема, перевезення автокатафалком ПАЗ -32051 коштує 437 гривні, а “Газель”, – 381. Також доставка похоронної атрибутики або тіла автомобілем УАЗ – 150 гривень. А згідно квитанції наданої паном Ярославом, катафалк плюс “Богдан” обійшовся йому у дев’ятсот гривень.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua