Онлайн TV FM радіо FM пауза

6,5 мільйонів гривень з бюджету області передбачено на соціальний захист сімей учасників бойових дій

З метою забезпечення вирішення соціальних питань учасників антитерористичної операції в області діє комплексна програма підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадянського протесту та проведення АТО. Відповідно до цієї програми на реалізацію заходів, спрямованих на забезпечення соціального захисту сімей учасників бойових дій та сімей, постраждалих під час Революції Гідності, в обласному бюджеті на 2015 рік передбачено 6,5 мільйонів гривень.

Такі дані під час засідання колегії обласної державної адміністрації оприлюднила директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Леся Бурдяк,  повідомляє Курс.

За її словами, станом на 16 липня цього року до служб соціального захисту області звернулося 549 осіб, які брали участь у бойових діях. 522 військовослужбовцям присвоєно статус учасника бойових дій, 26 – інваліда війни і одному – інваліда військової служби. 58 прикарпатських військовослужбовців загинули у війні, ще 327 – отримали поранення.

Задля належного вирішення нагальних соціальних питань учасників бойових дій та членів їхніх сімей в області функціонує єдиний інформаційний центр, робота якого спрямована на надання консультаційної допомоги бійцям АТО та їхнім сім’ям, працюють “гарячі” телефонні лінії, в кожному районі прийняті програми, що передбачають компенсацію коштів на житлово-комунальні послуги та безкоштовний проїзд демобілізованих бійців у громадському транспорті.

“Надання соціального супроводу демобілізованим учасникам антитерористичної операції повинно здійснюватися своєчасно та якісно, – наголосив голова облдержадміністрації Олег Гончарук. – Гарантування соціальної та медичної допомоги військовослужбовцям, які повернулися із зони АТО, стимулюватиме людей активніше проявляти свій громадянський обов’язок та бути впевненими у соціальному захисті родини. Окрім того, на особливому контролі керівництва департаменту соціальної політики мають стояти питання працевлаштування демобілізованих військовослужбовців”.

Також на засіданні обговорили механізми забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників бойових дій та надання їм земельних ділянок. Зокрема, зазначалося, що обласним управлінням Держгеокадастру визначено площу близько 45 га для виділення земельних наділів учасникам бойових дій та спільно з громадськістю визначено масиви для розподілу земельних ділянок.  

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua