Онлайн TV FM радіо FM пауза

Музей у Яремче: писанки, народне вбрання та життя гуцулів. Відео

Яремче

Писанки, народне вбрання та життя гуцулів. У місті гір та водоспадів – Яремче, діє музей етнографії та екології Карпатського краю.

Їхні експонати часто міняються, проте незмінним є популяризація традиційної гуцульської культури, каже завідувачка музею Богдана Фаштрига:

«Яремче – це відомий курорт і коли люди приїжджають наступного разу, то вже може бути зовсім інша експозиція».

Катерина, яка народилася у Маріуполі, проте зараз мешкає у Дніпрі, приїхала разом з родиною на відпочинок до Яремче. Каже, музей їй сподобався, особливо народний одяг.

«Мені цікаво і самій подивитись, і дітям показати. Багато є цікавих експонатів – хустинки, одежа, посуд»,- поділилась Катерина, відвідувачка музею.

Становлення Яремчанського музею має довгу історію. В 90-их роках був музеєм визвольних змагань, а нині є філією Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського.

«Історія самої будівлі дуже цікава, вона перероблялася кілька разів – музей був редакцією газети, потім працював як краєзнавчим, а пізніше став музеєм партизанської слави»,- розповіла Богдана Фаштрига, завідувачка музею.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua