Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Галичі утворилася патронатна сім’я

Галич

Ще одна прийомна сім’я на базі родини Сошиних створена в Галичі , відповідно до розпорядження районної державної адміністрації від 26.08.2020 року №181 «Про створення прийомної сім’ї та передачу на виховання і спільне проживання малолітніх дітей» .

Про це повідомляє РАІ з посиланням на Івано-Франківську облдержадміністрацію.

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Основна мета створення приймної сім’ї – забезпечення належних умов для зростання та виховання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Так в сім’ю Сошиних влаштовано чотирьох рідних між собою дітей, позбавлених батьківського піклування, віком 5 до 9 років (3 хлопчики і 1 дівчинка).

Станом на 1 вересня в Галицькому районі функціонує 7 прийомних сімей, в яких виховується 14 прийомних дітей віком від 5 до 18 років, та 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 5 дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 6 до 15-ти років.

Працівниками служби у справах дітей райдержадміністрації та Галицького РЦСССДМ здійснюється контроль за умовами виховання та проживання дітей в прийомних сім’ях та дитячому будинку сімейного типу, а також соціальне супроводження, яке передбачає здійснення заходів, спрямованих на сприяння створенню прийомними батьками та батьками-вихователями належних умов функціонування прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу, у тому числі надання соціальних послуг (у разі потреби).

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua