Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Княжолуці вже 10 років не можуть збудувати школу. Батьки погрожують протестами

Ще з 2004 року в селі Княжолука взялися за спорудження школи. Втім, до сьогодні роботи не завершені.

Тим часом діти навчаються у приміщенні, якому вже понад 100 років і яке визнано непридатним до навчання, передає Фіртка.

Сьогодні батьки прийшли до екерівництва Івано-Франківської ОДА за поясненнями, бо кажуть, що влада не хоче їх чути.

“До сьогоднішнього дня школу ніхто не закінчує. Діти вчаться у старій школі. Усюди грибок, пліснява, обвалюється штукатурка. Ми неодноразово зверталися до усіх, до кого тільки можна, але нам сказали, щоб сільська громада пробувала сама робити. Але що ми можемо самі, якщо ми на державних роботах і нам не вистачає на світло і газ”, – говорить голова батьківського комітету школи Оксана Ковердан.

Відтак, батккьи обіцяють мітинги і страйки, не пускатимуть дітей до школи, якщо влада не візьметься за вирішення проблеми. А вже 12 травня готуються перекривати дорогу “Стрий-Чернівці”.

Сама ж обласна влада каже, що на Прикарпатті безліч проблем, які потрібно вирішувати, і крик та перекривання доріг нічого не дадуть. Потрібно сідати і говорити.

“Я чув фразу, що до влади не можуть попасти і нічого не міняється. Але, голосом і криком ми нічого не змінимо. Давайте сядемо і подивимося звідки фінансування, як робити. Якщо будова не закінчена за скільки років, то за один день вона не закінчиться. Найближчим часом голова кожної РДА збире наради і подасть усі найпроблемніші питання, які є у кожного в районі. Давайте почуємо один одного”, – говорить голова ОДА Олег Гончарук.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua