Онлайн TV FM радіо FM пауза

У Бурштині обговорили соціальні питання, з якими стикаються сім’ї загиблих Героїв

Бурштин

27 лютого заступниця голови обласної державної військової адміністрації Людмила Сірко разом із радником голови ОВА Володимиром Веркальцем та начальником управління з питань ветеранської політики ОВА Романом Примичем побували у Бурштинській громаді, де зустрілися із сім’ями полеглих воїнів.

Розпочали зустріч із виконання Гімну України, молитви за мир в Україні та хвилини мовчання

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

«Важко підібрати зараз слова співчуття рідним полеглих воїнів і вгамувати біль, тому що він ніколи не вщухне. На нашу долю випало дуже велике випробування. З дідів-прадідів ми, українці, боремося за нашу свободу, за те, щоб вільно працювати на нашій землі, але саме зараз ми маємо вигнати ворога з України, відвоювати нашу землю для майбутнього наших дітей, щоб вони могли здобувати освіту, трудитися і прославляти нашу державу по всьому світу»,- зазначила Людмила Сірко.

Посадовиця розповіла про основні напрямки роботи управління ветеранської політики облдержадміністрації, яке очолює ветеран війни Роман Примич. Детально окреслила основні напрямки реалізації державної політики у сфері соціального захисту сімей загиблих захисників і захисниць України.

«Діє програма підтримки родин загиблих, згідно з якою члени родин полеглих захисників отримують матеріальні допомоги»,- сказав Роман Примич.

Присутні обговорили низку питань, з якими стикаються рідні загиблих, зокрема, щодо проблем призову членів родин загиблих на військову службу, роботи ВЛК-комісій, доплат до пенсії батьків, діти яких загинули на війні та отримання пенсії по втраті годувальника.

Також про надання соціальних гарантій, розміру одноразових виплат членам сімей загиблих, призначення, отримання грошових допомог, безкоштовного лікування родин загиблих, реабілітації та протезування поранених, надання пільг та субсидій, зокрема, пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Йшлося й про проєкти “Турбота про родину Героя” та про «Доступні ліки».

На завершення посмертно нагородили Герої, котрі загинули за Україну. Їхнім рідним вручили медалі від благодійної організації МБФ «Воїни Добра».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua