Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатські рятувальники провели тренування на Надвірнянщині

Новини

На Надвірнянщині відбулись тренування рятувальників з ліквідації наслідків ракетного обстрілу. За легендою, у будівлю коледжу влучила ракета. Відтак, стався обвал приміщення та загоряння. В результаті цього на 4-му поверсі заблоковані двоє потерпілих.

На місці події розгорнули пересувний пункт управління у якому працюють керівництво ліквідації надзвичайної ситуації. Вони вивчають випадок за допомогою відеокамер та безпілотних літальних апаратів. У час війни, зазначає начальник головного управління ДСНС в області Володимир Чернецький, такі тренування вкрай потрібні. В тому числі і на Прикарпатті:

«Необхідно вчити людей відпрацьовувати взаємодію між службами в разі таких ситуацій. Мети навчань досягнуто, вказано на помилки, над якими потрібно працювати. Надіємося, що застосовувати всі ці служби не треба буде, але ми готові в разі їх виникнення».

Ці навчання, впевнені надвірнянські посадовці, продемонстрували, що усі служби готові до будь-яких надзвичайних ситуацій.

«Задіяли вперше у районі унікальний мобільний пункт, який дозволяє взаємодіяти всім службам під час виникнення надзвичайної ситуації, який обладнаний усіма засобами звʼязку»,– зазначив Петро Хмельовський, голова Надвірнянської РДА.

Олександр Кеніз, голова Надвірнянської районної ради вважає, що оперативно спрацювали і інші районні служби – швидка допомога, поліція, газові служби.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua