Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківців закликають здавати російські книги на переробку. Відео

Новини

«Влупи пушкіним по русні». В Івано-Франківську на базі освітньо-культурного та волонтерського Гончаренко центру розпочали збір російської та російськомовної літератури. Книги здаватимуть на переробку, а виручені кошти спрямують на закупівлю дронів для воїнів на Запорізькому напрямку.

«Тиждень тому стартувала ця акція. За цей час, зворотній звʼязок дуже потужний. Народ приходить, велика кількість людей приносять російськомовні книжки. Я пишаюся нашими відвідувачами, адже ми за українську мову. 40 кг літератури вже здали на переробку, за це отримали 5 тисяч гривень, які одразу відправляємо на дрони», – розповідає Оксана Кузьменко, директорка Гончаренко центру.

російські книги на переробку

Долучилась до акції й пані Зоя. Жінка переїхала до Івано-Франківська з Кремінної на Донеччині. Каже, що тут орендує квартиру, де й знайшла російськомовні книги. Порадившись із власницею житла – принесла цю літературу на переробку.

«Коли почула за цю акцію, то одразу переглянула книги в квартирі. Ті, що вважали зайвими – російською мовою, то принесла до Гончаренко центру. В мене син військовий, з початку війни вирішив піти на захист держави. Тому ми теж маємо бути причетні, якось допомагати», – зізнається учасниця акції Зоя.

Ворожу літературу прийматимуть до 24 березня.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua