Онлайн TV FM радіо FM пауза

Протидія торгівлі людьми: у Івано-Франківську запустили інформаційний автобус. Відео

Новини

Протидія торгівлі людьми. У Івано-Франківську відбувся запуск автобуса за одним з регулярних маршрутів, на якому зображені реальні історії експлуатації та торгівлі людьми. А також, інформація, як вберегти себе та куди звернутися по допомогу.

Подібна інформаційна кампанія впроваджується в громадському транспорті десяти міст України.

«21 числа ця кампанія стартувала на Всеукраїнському рівні в Києві, вона подорожує по всіх регіонах України. Сьогодні ми відкриваємо такий автобус у Івано-Франківську. Основна мета цієї акції – це, звісно, привернення уваги суспільства до цієї проблеми. Війна зробила дуже багато людей вразливими до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та експлуатації. На цьому транспорті зображені історії реальних людей, які стали жертвами експлуатації- сексуальної, трудової, втягнення в збройний конфлікт. На транспорті зображені контакти гарячих ліній»,- розповідає асистент з питань захисту міжнародної організації з міграції Назарій Куземка.

Тільки за 2023 рік Міжнародна організація з міграції в Україні виявила та надала допомогу 374 постраждалим від торгівлі людьми.

Директор благодійної організації «Карітас» Володимир Чорній каже, основна мета інформаційних автобусів – підвищити обізнаність українців про сучасне рабство та навчити людей протидіяти цьому явищу:

«Брендування цього автобуса для того, щоб люди задумались над своїм життям, вчинками. Дуже багато людей виїжджають за кордон, але це відбувається і в нас у Івано-Франківську».

Начальник відділу міграційної поліції Юрій Довган зазначає, багато постраждалих бояться звертатися до поліції. Та вони можуть отримати допомогу від громадських організацій – конфіденційно, без офіційного розслідування. 

«Якщо в когось є будь-яка інформація про торгівлю людьми, то я рекомендую звертатися на гарячу лінію, до громадських організацій».

Інформаційний автобус курсуватиме під номером 25.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua