Онлайн TV FM радіо FM пауза

Протестний рік: невдоволення китайців може перерости в цунамі. Відео

Новини

Це відео з липневого розгону протесту в Китаї стало вірусним. Тоді коло 1000 осіб зібралося біля відділення Центрального банку Китаю в Чженчжоу. Люди вимагали пояснити, чому після скандалу з банківським шахрайством вони втратили доступ до своїх заощаджень.

За словами свідків, невідомі чоловіки в цивільному напали на невдоволених клієнтів банку й затягли їх до автобусів.

Такі протести проти політики держави в Китаї рідкість. Але останнім часом вони відбуваються дедалі частіше. До того ж зараз особливо чутливий час. 16 жовтня відбудеться з’їзд компартії, на якому мають обрати нового лідера. Як очікують, знову оберуть Сі Цзіньпіна. Уже на третій термін.

Від іпотечних страйків до протестів проти антикоронавірусних заходів. Китайці дедалі частіше виходять на вулиці. Так, торік і позаторік протестували ошукані інвестори однієї з найбільших у країні компаній-забудовників.

Відколи 2021-го року у сфері нерухомості вибухнула боргова криза, тисячі покупців житла опинилися в аналогічному скрутному становищі. Забудовники збанкрутували або відмовилися доробляти проєкти.

Деякі покупці житла переїхали до своїх недобудованих квартир і живуть серед голих стін, з дірками замість електричних розеток, а також без газу й водопроводу. Вони хочуть таким чином змусити забудовників закінчити проєкти.

Експерти вважають, що невдоволення може перерости в масштабний сплеск, особливо якщо влада не змінить своєї політики.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua