Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прокуратура розпочала розслідування бездіяльності міліції під час побиття українських активістів в Донецьку

Прокуратура Донецької області розпочала розслідування за фактом службової недбалості працівників міліції під час проведення 28 квітня мітингу у Донецьку. Про це повідомили у прес-службі прокуратури.

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

У повідомленні наголошується, що 28 квітня 2014 року у Донецьку під час проведення вуличної акції відбулися зіткнення між прихильниками протилежних суспільно-політичних позицій. За численними повідомленнями у засобах масової інформації, працівники міліції, у чиї обов’язки входило забезпечення порядку під час проведення мирної акції, допустили злочинну бездіяльність. У результаті у центрі міста сталися масові безлади і 13 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

На даний час створено групу слідчих прокуратури області. Розроблено план першочергових слідчих дій, опитуються свідки подій і обробляються наявні відеоматеріали.

Діям працівників міліції буде дано принципову правову оцінку згідно з чинним законодавством.

Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, 28 квітня увечері у Донецьку кілька десятків агресивно налаштованих молодиків напали на українських активістів. Вони наздогнали колону з українськими активістами і накинулися з кийками, залізними палицями і ланцюгами, б’ючи всіх підряд.

Багато жителів Донецька, які не брали участь в жодній з акцій, але були свідками того, що відбувається, з обуренням підходили до міліції і вимагали пояснити, чому вона допускає такі безлади у місті, і сьогодні на людей, які мирно йдуть, у яких в руках є тільки прапори, нападають і б’ють по-звірячи бітами і ланцюгами. Міліція нікому не відповідала.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua