Онлайн TV FM радіо FM пауза

Професія чи спосіб життя? 6 червня – день журналіста

zhu - Професія чи спосіб життя? 6 червня - день журналіста - rai.ua Новини

День журналіста – щорічне професійне свято представників засобів масової інформації.

«Колеги-журналісти, хто в кадрі та поза ним. Телерадіокомпанія «РАІ» щиро вітає всіх причетних з професійним святом! Творчості і наснаги, легкого пера і натхнення, стійкості і професіоналізму бажаємо кожному, хто стоїть на сторожі правди і справедливості. Нехай ваша робота завжди буде гідно оцінена, а ваші слова – почуті».

Свято встановлено 25 травня 1994 року Указом Президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з’їзду редакторів газет і журналів.

За дату святкування визначено 6 червня – день прийняття 6 червня 1992 року Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів.

- Професія чи спосіб життя? 6 червня - день журналіста - rai.ua
  • Цікавим фактом є те, що один з найвідоміших журналістів у світі, Ернест Хемінгуей, починав свою кар’єру саме як репортер. Його стиль письма, відомий як «теорія айсберга», був значною мірою сформований його журналістським досвідом, де він навчався писати коротко та інформативно, залишаючи багато під текстом.
  • Український журналіст та кінорежисер Сергій Лозниця, відомий своїми документальними та художніми фільмами, також має журналістський досвід роботи. Його фільми часто висвітлюють складні соціальні та політичні теми, що свідчить про його глибоке розуміння суспільних процесів та журналістську чутливість.
  • Ще один видатний український журналіст, Мустафа Найєм, зіграв ключову роль у подіях Революції Гідності 2013-2014 років. Його пост у соціальних мережах закликав громадян вийти на протест, що стало початком масових демонстрацій. Цей випадок підкреслює вплив журналістів на суспільні процеси та важливість свободи слова.

«Вітаю усю прикарпатську медійну спільноту з професійним святом. Ви, як ніхто, знаєте та відчуваєте ціну та силу слова, особливо зараз, у час війни, коли ворог атакує нас й в інформаційному просторі. Війна змінила теми, які доводиться висвітлювати на сторінках видань, на радіо чи телеекранах. Але всі ваші історії, переконана, об’єднує прагнення Перемоги та миру в нашій країні»,- привітала журналістів Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

sv - Професія чи спосіб життя? 6 червня - день журналіста - rai.ua

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua