Онлайн TV FM радіо FM пауза

Президенти України та США підписали найсильнішу угоду за час незалежності України

Новини

Президент України Володимир Зеленський і Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден підписали одну із найважливіших двосторонніх угод.

Про це повідомляє Івано-Франківська обласна державна адміністрація.

За словами Володимира Зеленського, підписання угоди дозволяє вийти на рівень справжнього союзництва, і це безперечне досягнення України.

«Ніколи раніше такої сильної угоди між Україною та США не було. Це справді історичний день. Ми підписали найсильнішу угоду між Україною та США за весь час нашої незалежності»,- зазначив Глава держави.

Угода містить дуже детальну юридично зобов’язувальну частину, і це – надійність підтримки незалежності України з боку Америки.

Також в угоді чітко зазначено, що Америка підтримує зусилля України для перемоги в цій війні. Окрім того, хороші позиції щодо зброї для захисту. Дуже конкретно – про системи «Петріот», постачання Україні ескадрилей винищувачів.

Разом з тим угода містить також і питання справедливої відповідальності росії за війну та за намагання знищити українців. Америка підтримує і справедливу компенсацію шкоди, завданої російськими ударами, і опрацювання шляхів, щоб заморожені російські активи були використані задля захисту та відновлення України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua