Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прем’єр Великої Британії закликає світову спільноту змінити підхід до Росії

Прем’єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон закликає світову спільноту змінити підхід до Росії.

Про це він заявив в інтерв’ю The Sunday Times.

За словами Кемерона, якщо буде доведено, що за катастрофою малайзійського літака в Донецькій області стоять терористи, то провина за дестабілізацію ситуації в Україні ляже на Росію.

“Якщо це так, то ми повинні чітко уявляти, що це означає: це результат того, що Росія дестабілізує суверенну державу, порушує її територіальну цілісність, підтримує озброєних бандитів, тренує і озброює їх”, – заявив Кемерон.

За його словами, Євросоюз і Захід повинні використовувати “владу, вплив і ресурси”, щоб змінити підхід до Росії.

Разом з тим, відзначив Кемерон, багато країн Євросоюзу дуже поволі і неохоче реагують на дії Москви.

“Ми інколи поводимося так, немов Росія потрібна нам більше, ніж ми їй”, – сказав британський прем’єр.

В опублікованому сьогодні інтерв’ю міністра оборони Британії Майкла Фаллона газеті Mail йдеться про можливе введення проти Москви нових санкцій, які “відріжуть Росію від Заходу”.

“Якщо Росія є головним винуватцем, ми можемо вжити подальших заходів проти неї і дати зрозуміти, що таке спонсорування війни абсолютно неприйнятне”, – заявив британський міністр.

Нагадаємо, що 17 липня в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак “Boeing-777” Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам, – Куала-Лумпур. Літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу “Бук”.

На борту літака перебували 298 осіб, зокрема 15 членів екіпажу.

За даними авіакомпанії Malaysia Airlines, на борту збитого “Боїнгу” перебували 192 громадян Нідерландів, 44 громадян Малайзії, включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят.

Також у літаку перебували 27 громадян Австралії і 12 індонезійців, зокрема й немовля; 10 громадян Великої Британії, включаючи одного громадянина з подвійним громадянством (Велика Британія і Південна Африка).

Серед пасажирів були також четверо німців, четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один новозеландець.

Українська правда

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua