Онлайн TV FM радіо FM пауза

Повернути послуги в інклюзивно-ресурсних центрах: франківські депутати звернулись до уряду. Відео

Новини

Кількість дітей з особливими освітніми потребами зростає. В цей час уряд вносить зміни до законодавства щодо організації навчання таких дітлахів. Зокрема, із завдань цих закладів було виключено надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг для учнів інклюзивних шкіл та вихованців інклюзивних груп дитсадків.

На позачерговій сесії Івано-Франківської міської ради депутати звернулись до уряду з проханням повернути ці послуги. 

Вже 5 років в Україні впроваджується інклюзивна освіта. І за цей час кількість дітлахів з особливими освітніми потребами збільшилась у 4 рази. Окрім того, були створені інклюзивно-освітні центри. Утім, влітку 2021 року відбулись деякі зміни.

Попри це інклюзивно-ресурсні центри Івано-Франківської громади продовжують забезпечувати близько 70 дітлахів з особливими освітніми потребами цими послугами. Утім, закладам не вистачає спеціалістів.

А також депутати просять в уряду дозволити інклюзивно-ресурсним центрам проводити додаткову медичну діагностику для комплексно психологопедагогічної оцінки розвитку дитини.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua